Πρόταση Ιωάννη Μυτιληναίου για ανακατασκευή του Στίβου

stivos.jpg   

Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας Συγχαρητήρια στον κύριο Μυτιληναίο για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στο Ιπποφορβείο του .Δεν ξέρω τι να πω για τις εγκαταστάσεις ??? για την έκταση ??? για το άρτια και εκπαιδευμένο προσωπικό ??? για τον στίβο που έχει κατασκευάσει απόστασης 2.000+ μ.(αρκετά μεγαλύτερος από τον στίβο του Ιπποδρόμου) .Κάνω αυτόν τον πρόλογο γιατί αυτοί που αγαπούν τις Ιπποδρομίες και βρέθηκαν την Παρασκευή 22/6/2007 στο Ιπποφορβείο Ελιάς πρέπει να χάρηκαν βλέποντας ανθρώπους σαν τον κύριο Μυτιληναίο να κάνουν τόσο σοβαρές επενδύσεις σε ένα χώρο (Ιππόδρομος) που για πολλούς είναι απαξιωμένος και σίγουρα δεν τον χαρακτηρίζουν με τα καλύτερα λόγια .Στο δια ταύτα τώρα Φώτη και φίλοι του φόρουμ για τον στίβο που έχει κατασκευάσει ο κύριος Μυτιληναίος στο Ιπποφορβείο του .

1ον Βοηθάει τα άλογα στο έπακρο στο να δίνουν όλη τους την δύναμη στο να τρέξουν και όχι στο να στηριχτούν όπως γίνεται στον στίβο του Μαρκόπουλου .

2ον Δεν υπάρχουν κραδασμοί γιατί είναι στην κυριολεξία σαν να πατάνε τα άλογα σε χαλί και αυτό βέβαια είναι ότι καλύτερο για τα πόδια των αλόγων .

3ον Αν και έκατσα εσκεμμένα πίσω από τα υπόλοιπα άλογα δεν είχα το παραμικρό ίχνος επάνω μου του υλικού που είναι κατασκευασμένος ο στίβος πράγμα που σημαίνει ότι θα σταματήσουν σε μεγάλο βαθμό οι δυσφορίες των ίππων ,οι σε μεγάλο βαθμό ρινορραγίες ,θα αποδίδουν οι ίπποι στον Μέγιστο βαθμό αφού δεν θα δέχονται στο κεφάλι και στο σώμα αυτό το πράγμα που θέλουν να ονομάζουν κάποιοι άμμο (μιλάω για το Μαρκόπουλο) .

4ον Υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώνεις την βαρύτητα της πίστας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει στο «στίβο» που έχουμε στο Μαρκόπουλο .

stivos1.jpg

Το συμπέρασμα λοιπόν που έβγαλα είναι ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί αν όχι το ίδιο τουλάχιστον κάτι με τις αντίστοιχες προδιαγραφές το συντομότερο δυνατό και στο Μαρκόπουλο .  

Βέβαια για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν τέθηκαν και κάποια ερωτήματα όπως αν και πόσο αντέχει το υλικό της πίστας στην εκτεταμένη χρήση που γίνεται στο Μαρκόπουλο .Αν και κατά πόσο αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως έντονη βροχόπτωση ,καύσωνας .Και τέλος το κόστος του εγχειρήματος .Χωρίς να είμαι ειδικός πιστεύω ότι με την σωστή συντήρηση και προσοχή δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα .Όσο για το κόστος σίγουρα είναι πάρα πολύ κάτω από τα δέκα εκατομμύρια € που ακούστηκε κάποια στιγμή από την πλευρά του ΟΔΙΕ για την ανακατασκευή του στίβου .Οπότε το μόνο που μπορώ να πω για τους Διοικούντες ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα .Αποδείξτε ότι σαν ενδιαφέρει ο Ιππόδρομος και οι Ιπποδρομίες και ότι δεν είστε σε αυτές τις θέσεις γιατί απλά και μόνο κάποιος πρέπει να βρίσκετε .   

Επίσης στις αρχές Απριλίου 2007 η Γενική Δ/νρια της εταιρίας Martin Collins International  http://www.mceltd.com/index.html    έκανε αυτοψία στον στίβο που υπάρχει στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και οι διαπιστώσεις που έκανε ήταν οι εξής:

ippodromos.jpg  stibos.jpg  

1ον Υπάρχει ανομοιομορφία της ποιότητας της άμμου .

2ον Υπάρχει ανομοιομορφία στο πάχος της στρώσεως της άμμου

3ον Υπάρχει ανομοιομορφία στην συμπύκνωση του στρώματος της άμμου .

4ον Υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα συλλογής και απορροής των υδάτων .

5ον Υπάρχει πρόβλημα ανωμαλιών στην τελική επιφάνεια της υπόβασης (πριν την άμμο)

6ον Υπάρχει πρόβλημα σχεδιασμού στην σύγκλιση της κατηφόρας των 1.000μ. με τον υπόλοιπο στίβο .

Και καταλήγει με το Συμπέρασμα που λέει ότι ο στίβος είναι επικίνδυνος για ίππους και αναβάτες .Κάποιος εύλογα θα μπορούσε να πει ότι (και τι περίμενες να σου πει η εν’ λόγο εταιρία αφού θέλει να πουλήσει) Η απάντηση αγαπητοί φίλοι των Ιπποδρομιών είναι αμέσως μετά που λέει ότι τα Αναμενόμενα Περιστατικά που θα έχετε με τον υπάρχον στίβο είναι προβλήματα στους Τένοντες και Κατάγματα μαζί με μικρότερης αλλά καθόλου αμελητέας ποσότητας τραυματισμών μικρότερης σημασίας .

Από αυτό που λέει στα Αναμενόμενα Περιστατικά καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι έχουν την τεχνογνωσία αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίπποι είναι ακριβώς τα παραπάνω . 

 

Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση των Ιπποδρομιακών αρχών ΦΕΕ και ΟΔΙΕ στην πρόταση του κύριου Μυτιληναίου για ανακατασκευή του στίβου αλλά και η στάση που θα κρατήσουν οι φορείς που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την λύση αυτού του σημαντικού προβλήματος που λέγετε στίβος ( Ιδιοκτήτες ,Προπονητές ,Αναβάτες) .

         

    

Explore posts in the same categories: ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια στο “Πρόταση Ιωάννη Μυτιληναίου για ανακατασκευή του Στίβου”

  1. J.McManus Says:

    Συγχαρητήρια και σε σας διά την ανάληψη της Προεδρίας στο σύνδεσμο Αναβατών!

  2. tsergas Says:

    Καλώς ήρθατε J.McManus στην παρέα μας και ευχαριστώ πολύ.


Σχολιάστε