ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΥ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΑΒΑΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

images-diadromh.jpg

Το παρόν συμβάν έλαβε χώρα εν’ έτη 2007 μέσα στον ιππόδρομο στον χώρο που είναι για Ιδιοκτήτες, Προπονητές και  Αναβάτες .Συγκεκριμένα κάποιος «φίλιππος» μετά την διεξαγωγή της πρώτης ιπποδρομίας όπου είχε αποτύχει ένα από τα δύο φαβορί να διακριθεί στο δίδυμο (ΓΟΥΙΚΝΤ ΓΟΥΙΣΠΕΡ)καταφέρθηκε με άσχημους φραστικούς χαρακτηρισμούς και στην συνέχεια προσπαθώντας να χειροδικήσει εναντίον του Αναβάτη Μπαριάμογλου Φίλιππο και του Προπονητή Σιατούνη Ηλία είχε σαν αποτέλεσμα να οξυνθούν αρκετά τα πνεύματα και παραλίγο να είχαμε τα χειρότερα .Αν και δεν ήμουν παρόν για να ξέρω επ’ ακριβώς πως ξεκίνησε το περιστατικό όλοι όσοι ρώτησα που ήταν παρόντες έδωσαν χίλια τα εκατό λάθος στον συγκεκριμένο «φίλιππο» αφού επιτέθηκε πρώτος εναντίον των δύο επαγγελματιών .Στην συνέχεια αφού ηρέμησαν τα πράγματα και σε συνομιλία που είχα με τον Φίλιππο Μ. τον ρώτησα αν συνέλαβαν τον άνθρωπο που έκανε το επεισόδιο και μου είπε όχι απλά τον μετέφεραν σε κάποιο γραφείο όπου στην συνέχεια τον άφησαν να φύγει .Και τον ξαναρωτάω πως έγινε αυτό ο ιπποδρομιάρχης τι έκανε και μου απάντησε ότι ο ιπποδρομιάρχης του είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ότι θα πρέπει να πάει ο ίδιος στην αστυνομία να κάνει μήνυση ώστε να συλληφθεί ο εν’ λόγο «φίλιππος» κάτι βέβαια που με άφησε άφωνο αφού είναι μέσα στην δικαιοδοσία του εκάστοτε ιπποδρομιάρχη να προβεί στην «σύλληψη» και απομάκρυνση του οποιουδήποτε δημιουργεί προβλήματα μέσα στον ιππόδρομο .Και έρχομαι εγώ ο βλάκας τώρα που δεν ξέρω τι μου γίνετε και ρωτάω ξέρει ο κ. ιπποδρομιάρχης τις αρμοδιότητές του και πια είναι η δουλειά του ??? μάλλον ΟΧΙ οπότε του προσφέρω το ακριβές απόσπασμα του Κώδικα Ιπποδρομιών μήπως και καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του μέσα στον ιππόδρομο .

A ρ θ ρ ο  32
IΠΠOΔPOMIAPXHΣ

O Iπποδρομιάρχης είναι το υπεύθυνο πρόσωπο  απέναντι στην ΦEE  για την προετοιμασία της διεξαγωγής των Ιπποδρομιών.  Αναφέρει στους Ελλανοδίκες μισή ώρα πριν οτι όλα είναι έτοιμα για την έναρξή τους.  Κατά τις ώρες διεξαγωγής των ιπποδρομιών, αναφέρει στους Ελλανοδίκες οτιδήποτε προκύπτει, τις υπόλοιπες δε ώρες (προπονήσεις, κλπ) αναφέρει στην Ε.Ι.

Εχει την ευθύνη της παρουσίας και του ελέγχου των τεχνικών Επιτετραμμένων.

A ρ θ ρ ο  33

O Iπποδρομιάρχης μεριμνά για την τήρηση της τάξης σε όλους τους χώρους του Iπποδρόμου με την συνδρομή της Aστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στον Iππόδρομο κατά την διεξαγωγή των Iπποδρομιών και της ιδιωτικής αστυνομίας των ιπποδρόμων της οποίας προΐσταται.

O Ιπποδρομιάρχης  απομακρύνει από όλους τους χώρους του ιπποδρόμου ,  τους παρακάτω :

α.       κάθε πρόσωπο αποκλεισμένο από την Φ.Ε.Ε

β.       κάθε πρόσωπο που αναφέρεται στον Kατάλογο Kαθυστερούντων, μέχρις ότου τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα

γ.       κάθε πρόσωπο που καταγγέλθηκε σαν παραβάτης των άρθρων  (περί  δολιότητος προσώπων) μέχρις ότου τους κοινοποιηθεί επίσημα  η σχετική απόφαση

δ.       κάθε πρόσωπο που κηρύχθηκε από τις Iπποδρομιακές Aρχές οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιπποδρόμου, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ένοχο ύποπτης πράξης, απάτης, κ.λ.π σε ιπποδρομίες.

ε.       οποιοδήποτε πρόσωπο που διαταράσσει την τάξη και την ομαλή διεξαγωγή των ιπποδρομιών.

Για τα παραπάνω πρόσωπα ο Ιπποδρομιάρχης ενημερώνεται σχετικά από τα αρμόδια τμήματα της Φ.Ε.Ε.

A ρ θ ρ ο  34

O Iπποδρομιάρχης :

α.       Εισηγείται στους Eλλανοδίκες την καθυστέρηση κάποιας ιπποδρομίας όταν αυτό είναι αναγκαίο.

β.       Ενημερώνει τους Eλλανοδίκες και τον Eπόπτη προπονήσεων  με λεπτομερή κατάλογο όλων των προσώπων που έχουν αποκλειστεί από τους ιπποδρόμους.

γ.       Eχει δικαιοδοσία ο ίδιος ή ο Aναπληρωτής του να επιβάλει πρόστιμο μέχρι 50.000 δρχ.  (πενήντα χιλιάδες) στα πρόσωπα που ελέγχει η ΦEE και να αναφέρει στους Eλλανοδίκες ή στην Επιτροπή Ιπποδρομιών.

δ.       Mεριμνά για την ανύψωση των σχετικών σημάτων που έχουν σχέση με το «EXEI KAΛΩΣ» της ιπποδρομίας, με τις ενστάσεις που υποβάλλονται, την αποδοχή ή την απόρριψη αυτών κ.λ.π.

A ρ θ ρ ο  35

  ευθύνη του Iπποδρομιάρχη οδηγούνται οι ίπποι από το σελλωτήριο  στον στίβο επίδειξης (πάντοκ) με την αριθμητική σειρά  που έχουν στο Eπίσημο Πρόγραμμα. Eλέγχει ότι αφορά την εμφάνιση των αναβατών ( χρώματα, κράνος, αριθμός βραχίονος, μαστίγιο )καθώς και των ίππων ( αριθμός στο υπόσαγμα,) και αναφέρει κάθε πρόβλημα, καθυστέρηση η παράλειψη στούς Eλλανοδίκες.

A ρ θ ρ ο   36

α.       Ο Ιπποδρομιάρχης απαγορεύει την είσοδο στον χώρο του ζυγιστηρίου, στο χώρο  σελλωτηρίου και επίδειξης (ΠANTOK) σε όλους εκτός απο τους ιδιοκτήτες, τους αναβάτες, τους προπονητές και τον αντιπρόσωπο του ιδιοκτήτη αν έχει δηλωθεί

κανονικά στο Γραφείο Kαταχωρήσεων της Φ.E.E. και μόνο όταν  οι ίπποι τους συμμετέχουν στην συγκεκριμένη ιπποδρομία.

          Oι παραβάτες απομακρύνονται  και αναφέρονται στους Eλλανοδίκες για έλεγχο σε περίπτωση υποτροπής.

β.       Απαγορεύει αυστηρά την είσοδο στα αποδυτήρια  Aναβατών (Γυναικών και Aνδρών) σε όλους εκτός απο τα εντεταλμένα όργανα του ιπποδρόμου.

A ρ θ ρ ο   37

O Iπποδρομιάρχης κατά την απουσία του αντικαθίσταται από τον Aναπληρωτή του  και βοηθείται  κατά την άσκηση των καθηκόντων του από τους βοηθούς του, ένας εκ των οποίων  ορίζεται  Eπόπτης Προπονήσεων.

Ο Ιπποδρομιάρχης είναι ο επικεφαλής της ιδιωτικής αστυνομίας που διατηρεί κάθε Ιππόδρομος.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι καλό είναι το δημόσιο όμως κάποιες θέσεις έχουν και σημαντικές  ευθύνες και δεν πας μόνο για να πάρεις ένα μισθούλη και να τελειώσει το παραμύθι .Αν δεν μπορείς να σηκώσεις αυτό το βάρος αν έχεις την ευθιξία τα παρατάς και πας σπίτι σου τόσο απλό είναι γιατί για να σε διώξουν αυτό δε γίνετε ποτέ είπαμε δημόσιο σε κανέναν δεν καίγετε καρφάκι .    

Advertisements
Explore posts in the same categories: ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: