ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ippodromos.JPG

ΑΘΗΝΑ

28/03/2007

ΠΡΟΣ:

Δ.Σ. Φ.Ε.Ε

Δ.Σ. Ο.Δ.Ι.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ :

Δ.Σ. Ε.Ι.Δ.Ι.Ε

Δ.Σ. ΕΛ.Σ.Ι.ΙΠ.

Δ.Σ. Ε.Π.Δ.Ι (Ένωση Προπονητών)

Δ.Σ. Σ.Α.Δ.Ι.Ι.(Σύνδεσμος αναβατών)

ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Όλοι είδαμε την βίαιη ανατροπή στην 5η ιπποδρομία της Δευτέρας 26/03/2007 των ίππων ΛΟΥΤΣΙΟ ΜΠΕΛΛΟ και ΜΙΧΑΛΟΣ ΤΕΡΖ που είχαν σαν αποτέλεσμα την θανάτωση του πρώτου και τον τραυματισμό του δεύτερου αλλά και τον τραυματισμό του αναβάτη Φίλιππου Μπαριάμογλου (κάταγμα στο πόδι) και ευτυχώς χωρίς συνέπειες για εμένα .Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας πω κάποια πράγματα ώστε να κατανοήσετε όσο γίνεται το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει εξ’ αρχής με την κατασκευή του στίβου μήπως και προλάβουμε τα χειρότερα αφού μέχρι τώρα έχουμε αρκεστεί  μόνο στην απώλεια αλόγων και ευτυχώς όχι ανθρώπων . Παρακολουθώντας προσεκτικά το video της ιπποδρομίας παρατήρησα ότι την στιγμή που ξεκινάει η ανατροπή του ίππου μου χάνει την ισορροπία του από την δεξιά μεριά και φέρνοντας στο μυαλό μου την εικόνα της ανατροπής αλλά και γνωρίζοντας την αγωνιστική κατάσταση του ίππου (άριστα προετοιμασμένος) καταλήγω στα εξής συμπεράσματα :  

1ον Ο ίππος μου βρήκε κενό  με το ΔΕΞΙ του πόδι το οποίο έπαθε και την ζημιά με αποτέλεσμα την βίαιη ανατροπή του .

2ον Ο ίππος μου βρήκε σε σκληρό σημείο με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ πόδι και στην προσπάθεια του να στηριχθεί (αφού έχασε τον βηματισμό του) έπαθε συντριπτικό κάταγμα στο ΔΕΞΙ του πόδι .

Ότι από τα δύο και αν έχει συμβεί το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό :

Φταίει η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ και η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ του ΣΤΙΒΟΥ .

Υπάρχουν πολλές μελέτες από ανθρώπους πολύ πιο ειδικούς από εμένα στα λάθη που έχουν γίνει επάνω στην κατασκευή και την συντήρηση του στίβου που όλες καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα :

1ον Δεν υπάρχει σταθερότητα στην άμμο λόγο της κατηφόρας .

2ον Κακής ποιότητας άμμου με πέτρες και άλλα ξένα σωματίδια .

3ον Κακή κατασκευή του υποστρώματος που δεν προσφέρει σταθερότητα αφού το μόνο που έγινε εξ’ αρχής είναι να συμπιεστή με βαριά μηχανήματα (οδοστρωτήρες) και να επιστρωθεί με την άμμο αμφιβόλου ποιότητας ώστε να τρέχουν οι ίπποι .

4ον Κακή η ελλιπής συντήρηση αφού βλέπουμε βαριά μηχανήματα π.χ. υδροφόρες κύλινδροι κ.λπ. να μπαίνουν στον στίβο με αποτέλεσμα σε μερικά σημεία να υπάρχει ανισομερής κατανομή της άμμου και σε μερικά σημεία να σκληραίνει επικίνδυνα ο στίβος .Επίσης όταν μπαίνουν τα συνεργεία για να τραβήξουν την άμμο από την εσωτερική προς την εξωτερική κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει (αφού δεν γίνεται καμία μέτρηση) την ποσότητα της άμμου που αφαιρείτε από την εσωτερική και αν ο καταμερισμός της άμμου που ρίχνουν προς την εξωτερική γίνεται ισομερώς αφού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αλλού να έχει 10 πόντους άμμου και αλλού 15 . Φανταστείτε ότι το ένα πόδι τρέχει στον δρόμο και το άλλο στο πεζοδρόμιο κάπως έτσι είναι .

Σίγουρα δεν μπορούν να ζητηθούν ευθύνες από τους Προέδρους της Φ.Ε.Ε και Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Βαρδινογιάννη και κ. Κώστογλου για την υπάρχουσα κατάσταση αφού δεν είναι υπεύθυνοι για την σημερινή τραγική κατάσταση του στίβου όμως θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα παραπάνω και να πράξουν ταχύτατα  τα δέοντα ώστε να μην θρηνήσουμε  και ανθρώπινες ζωές στο μέλλον .

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι η επιστολή αυτή δεν έχει σαν στόχο την δημιουργία εντυπώσεων αλλά μόνο την ανάδειξη του σοβαρού-υπαρκτού προβλήματος που υπάρχει με την κατασκευή του στίβου και την πρόληψη που πρέπει να δείξουν οι υπεύθυνοι προτού θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα .  

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΤΣΕΡΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αναβάτης δρομώνων ίππων και τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. Αναβατών

Advertisements
Explore posts in the same categories: ΤΣΕΡΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αρέσει σε %d bloggers: